Towing Kereta

Anda sedang mencari servis towing kereta berhampiran dengan lokasi anda? Masih tercari-cari servis towing kereta yang berpatutan, cepat & selamat? DNZ TRANSPORT2U sedia membantu anda (A-Z). Servis Door-To-Door. Seluruh lokasi di Malaysia. Team towing kereta kami akan setelkan semuanya. Anda jimat masa, tenaga & wang dengan servis ini.

Klik icon Whatsapp dibawah untuk detail. (Fast Reply)

whatsapp team towing kereta

Artikel Berkaitan Servis Towing Kereta Di Malaysia

Apabila sesuatu berlaku kepada kita di jalan raya, ia boleh menjadi tekanan. Kami tidak dapat mengelak sebarang kemungkinan kemalangan daripada berlaku, tetapi anda boleh yakin dengan mengetahui bahawa terdapat perkhidmatan towing kereta percuma di Malaysia! Ketahui lebih lanjut mengenai perkhidmatan towing kereta percuma dalam artikel ini di bawah!

Apakah perkhidmatan towing kereta?

Perkhidmatan towing kereta adalah proses memindahkan kenderaan bermotor dari satu tempat ke tempat lain. Sebabnya mungkin kerana tayar pancit, bateri rosak dan sebagainya. Konsep yang sama bagi servis towing motor dan sebagainya.

Mengapa kami memerlukan perkhidmatan towing kereta?

Apa-apa sahaja boleh berlaku pada kenderaan anda. Oleh itu, adalah dinasihatkan untuk memasukkan perkhidmatan towing kereta apabila anda membeli insurans. Ia akan menjadikan hidup anda lebih mudah kerana apabila sesuatu berlaku kepada anda, ia akan menjadi mudah untuk meminta perkhidmatan towing kereta dan bukannya mencari satu dengan tergesa-gesa.

Di mana untuk mencari perkhidmatan towing kereta?

Terdapat pelbagai perkhidmatan towing kereta di Malaysia. Jika anda membeli insurans, mereka sudah mempunyai senarai perkhidmatan towing kereta mereka sendiri. Sebagai alternatif, terdapat pelbagai perkhidmatan towing kereta seperti DNZ TRANSPORT2U dan lain-lain.

Bagaimana Untuk Bersedia Apabila Memanggil Untuk Perkhidmatan Towing kereta

Apabila anda tiba-tiba mendapati diri anda memerlukan perkhidmatan towing kereta disebabkan kerosakan kereta atau sebarang situasi lain, perkara pertama dahulu – bertenang. Rujuk langkah di bawah:

Langkah 1: Kenal pasti lokasi anda

Perkara yang paling penting ialah mengetahui di mana lokasi semasa anda. Ini memudahkan pemandu trak towing kereta mencari anda dengan mudah.

Anda boleh menggunakan telefon anda untuk menyemak lokasi GPS yang tepat atau melihat persekitaran anda untuk mendapatkan papan tanda atau tanda tempat yang popular.

Langkah 2: Hubungi pembekal insurans anda

Kemudian, maklumkan syarikat insurans anda dengan menghubungi mereka di nombor bebas tol mereka. Sila ambil perhatian semua syarikat insurans menawarkan perkhidmatan towing kereta 24/7, jadi anda tidak perlu risau apabila anda memerlukan bantuan mereka di tengah malam.

Langkah 3: Terangkan situasi semasa anda

Anda boleh berkongsi lokasi anda serta menerangkan perkara yang berlaku kepada kereta anda. Jangan lupa sertakan butiran seperti nombor plat kereta anda, nombor pengenalan diri dan nombor telefon.

Kemudian, anda boleh menjaga keselamatan diri anda dan menunggu perkhidmatan towing kereta tiba. Cuma pastikan anda terlibat dengan perkhidmatan towing kereta yang disediakan oleh syarikat insurans anda supaya anda tidak terjerumus ke dalam potensi penipuan.

Perkhidmatan towing kereta dengan Insurans Vs Syarikat Pihak Ketiga

Selain perkhidmatan towing kereta yang ditawarkan oleh syarikat insurans, terdapat juga syarikat perkhidmatan towing kereta pihak ketiga seperti DNZ TRANSPORT2U dan lain-lain.

Walau bagaimanapun, perbezaan utama ialah jika anda terlibat dengan perkhidmatan towing kereta di bawah syarikat insurans anda, ia adalah percuma. Tetapi jika anda terlibat dengan syarikat perkhidmatan towing kereta pihak ketiga, mereka akan mengenakan bayaran tertentu kepada anda.

Selain itu, syarikat perkhidmatan towing kereta pihak ketiga mungkin tidak boleh dipercayai atau boleh dipercayai kerana mereka mungkin mengambil kesempatan dan memaksa anda pergi ke bengkel kerana mereka akan menerima komisen apabila mereka membawa masuk kereta ke bengkel mereka.

Untuk mengelakkan tekanan yang tidak perlu, anda harus sentiasa menggunakan perkhidmatan towing kereta di bawah syarikat insurans kereta anda. Satu-satunya kelemahan ialah kereta anda akan dihantar ke bengkel terpilih dan ia mungkin lebih perlahan kerana pilihan perkhidmatan towing kereta adalah terhad.

Soalan Lazim Berkenaan Perkhidmatan Towing kereta

1. Adakah kereta saya akan rosak apabila menggunakan perkhidmatan towing kereta?

Tidak, tiada apa yang akan berlaku kepada kereta anda apabila anda menggunakan perkhidmatan towing kereta di bawah syarikat insurans anda kerana ia biasanya boleh dipercayai, profesional dan boleh dipercayai.

2. Berapakah yang perlu saya bayar untuk perkhidmatan towing kereta?

Jika anda meminta perkhidmatan towing kereta di bawah syarikat insurans anda, ia adalah percuma. Walau bagaimanapun, mungkin terdapat kos tambahan jika jaraknya melebihi had yang diberikan.

3. Berapa kerap saya boleh terlibat dengan perkhidmatan towing kereta yang disediakan oleh syarikat insurans saya?

Anda boleh meminta perkhidmatan towing kereta daripada syarikat insurans anda seberapa banyak yang anda perlukan dalam kos atau jarak tertentu. Sama ada bertanya kepada ejen insurans anda mengenai batasan atau membaca kata-kata polisi insurans anda.

4. Bolehkah saya mendapatkan bayaran balik untuk perkhidmatan towing kereta daripada syarikat insurans saya?

Ya, anda layak untuk mendapatkan bayaran balik daripada syarikat insurans anda selagi anda memberikan mereka resit yang betul daripada perkhidmatan towing kereta.

Walau bagaimanapun, anda mungkin tidak menerima jumlah penuh untuk tuntutan anda.

Dapatkan Perkhidmatan Towing Kereta Percuma Dengan Insurans Yang Betul!

Adalah selamat untuk mengatakan bahawa mendapatkan insurans yang betul sangat membantu apabila sesuatu berlaku pada kenderaan anda. Sekurang-kurangnya, anda boleh mendapatkan perkhidmatan towing kereta percuma dengan kebanyakan syarikat insurans.